محصولات ارایشی و بهداشتی

محصولات ارایشی و بهداشتی

محصولات ارایشی و بهداشتی

محصولات ارایشی و بهداشتی

  • ۰
  • ۰
پسته‌ میوه‌ای گرمسیری است و خاستگاه اولیه آن به نواحى خراسان در دوره هخامنشیان نسبت داده می‌شود. پس از اسلام‌ شهر قم به‌عنوان مهم‌ترین ناحیه پسته خیز ایران شناسایی و معرفی شد پیشینه تاریخى آن به نیمه اول قرن هجرى می‌رسد اما به استناد اولین نوشته‌های در دست، کشت این محصول به شهرهای دامغان، سمنان و قزوین از قرن هفتم و کرمان از قرن دوازدهم نسبت داده شده است. پسته ایرانى براساس پیشینه تاریخى، حمل‌ونقل و منطقه تولید به نام همان محل نام‌گذاری می‌شوند. این‌ محصول‌ در سال‌ 1737 میلادی‌ توسط‌ فردی‌ به‌ نام‌ «لینه‌» در اسپانیا به نام‌ علمی‌ «آناکاردیاسی‌» (Anacardiacae) نام‌گذاری‌ شده‌ است‌. درخت‌ پسته‌ برخلاف‌ درختان‌ بادام‌ و گردو جزو درختان‌ دوپایه‌ است‌ و نر و ماده‌ آن‌ از یکدیگر جدا است‌. پسته‌ از میوه‌هایی‌ است‌ که‌ یک‌ سال‌ بارور و سال‌ بعد کم‌بار تر است‌. از کل 400 هزار تن پسته تولیدى در جهان ایران با دارا بودن حدود 57 درصد تولید در مقام اول، آمریکا با 17 درصد مقام دوم و ترکیه با 13 درصد در مقام سوم قرار دارد. استان کرمان با داشتن 4/81 درصد از کل سطح زیرکشت درختان بارور بزرگ‌ترین منطقه پسته‌کاری ایران و جهان است و همین امر موجب شده استفاده خوراکی و بهداشتی از این میوه همواره از برداشت محصول تازه صورت پذیرد. میزان پتاسیم موجود در هر دانه باوجود کوچکی میوه آن برابر با پتاسیم پرتقال است و به علت داشتن مواد مغذی از اهمیت بسیاری برخوردار است. ترکیبات شیمیایی پسته دارای مواد غذایی فراوانی است؛ بنابراین برای تقویت افراد بیمار و اشخاص ضعیف بسیار مناسب است.
 
ترکیبات پسته
 
 در هر صد گرم مغز پسته مواد زیر موجود است
آب 5/2 گرم
پروتئین 20 گرم
مواد چرب 54 گرم
مواد نشاسته‌ای 15 گرم
کلسیم 130 میلی‌گرم
 فسفر 500 میلی‌گرم
آهن 7/5 میلی‌گرم
پتاسیم 950 میلی‌گرم
ویتامین آ 230 واحد
ویتامین ب 1 0/7 میلی‌گرم
ویتامین ب 3 1/5 میلی‌گرم
 
خواص داروئی مغز پسته
مغز پسته ازنظر طب سنتی ایران طبع گرم و خشک و پوسته سبز خارجی آن طبع سرد و خشک دارد و برای سلامتی دارای فواید زیادی است؛ از آن جمله:
بازکننده انسداد و گرفتگی مجاری کبدی می‌باشد.
خوردن پوسته سبز پسته برای داشتن دندان و لثه محکم و دهان خوشبو بسیار مؤثر است.
برای درمان درد مقعد، مالیدن جوشانده پوست و برگ درخت پسته با پنبه‌ روی موضع مؤثر است.
برای برطرف کردن ضرر پسته بهتر است که بعد از خوردن آن برگ زردآلو ترش یا انار ترش بخورید.
توصیه می‌شود در دوران نقاهت بیماری روزانه 10 دانه پسته همراه 3 برگه زردآلو ترش میل شود. خصوصاً این روش برای مسلولین یا کسانی که لاغر شده‌اند کارساز است.
در ایران قدیم خوردن پسته برای داشتن فرزند پسر توصیه می‌شد.
به خاطر وجود فسفر و کلسیم در پسته برای تقویت سلول‌های مغزی و استحکام استخوان بسیار مفید است.
خوردن روزانه ده دانه پسته با یک قاشق شربت زرشک برای کمک به درمان کمبود آهن و کم‌خونی را فراموش نکنید.
اگر پوست سخت پسته را جوشانده و با آب آن پوست سر را ماساژ دهیم از ریزش مو جلوگیری می‌کند.
کسانی که درد استخوان دارند یا درد کمرهایی که مربوط به دیسک نباشند می‌توانند بین 10 تا 20 گرم پسته میل نمایند.
برای درمان استفراغ‌هایی که منشأ صفراوی دارند روزانه 2 عدد پسته استفاده کنند.
برای کسانی که می‌خواهند چاق بشوند روزانه 20 عدد پسته + 20 عدد فندق + 10 عدد بادام‌زمینی همراه عسل خوب و یک لیوان شیر میل شود. پسته و فندق و بادام را با عسل مخلوط کرده خوب بجوید سپس کمی شیر همراه آن بخورید. منظور این است که بزاق دهان با آن‌ها مخلوط گردد.
نسخه دیگر جهت درمان لاغری مغز بادام شیری 25 گرم + پسته خام 25 گرم + گردو 25 گرم + فندق 25 گرم همه را خوب کوبیده با شکر 100 گرم مخلوط نموده 100 گرم نشاسته به آن می‌افزاییم در شیر مواد را پخته به‌عنوان غذا میل می‌کنیم.
پسته سردی کبد را معالجه می‌کند.
به خاطر داشته باشید که پوسته نازک روی مغز پسته را هم بخورید.
پسته از سکسکه جلوگیری می‌کند.
پسته دفع‌کننده سموم بدن است.
کسانی که لقوه دارند روغن پسته را با مشک مخلوط نموده مالش دهند.
پوسته نازک روی مغز پسته درمان‌کننده یرقان و ورم طحال است.
مربای پوست خارجی پسته تازه باعث تقویت قلب می‌شود.
برای کسانی که می‌خواهند از ریزش مویشان جلوگیری شود از برگ درخت پسته جوشانده غلیظی تهیه کنند و هفته‌ای دو مرتبه سر را بشویند.
پسته متعادل‌کننده غدد تیروئید است، روزی 20 دانه میل شود.
سعی کنید در خوردن پسته افراط نشود، مخصوصاً خانم‌های حامله چون باعث زردی کودک می‌شود.
کسانی که بیماری نقرس، دیابت و یا ناراحتی کلیه دارند سعی کنند پسته کم بخورند.
 
صابون نرم پسته و کنجد

 
ترکیبات مؤثر
 
روغن پسته
این صابون دارای روغن پسته است که روغنی بسیار مقوی و سرشار از ویتامین‌های A، D ،E ، K و  دارای مقادیر بسیار بالایی آهن، فسفر  ، مس، روی و منیزیم است. روغن پسته به‌صورت بسیار وسیعی در صنایع آرایشی و طب سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد و نیز به دلیل جذب سریع ویتامین‌های آن از طریق پوست، ضد لک بوده و در رفع اثرات باقیمانده جوش نیز مؤثر است. همچنین به‌صورت گسترده در ماساژ بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 
روغن کنجد
ترکیب جادویی روغن کنجد که خواص فوق‌العاده‌ای بر پوست دارد دیگر ماده‌ای است که این صابون از آن بهره می‌گیرد. روغن کنجد آکنه را کمتر می‌کند و از نازک شدن موها جلوگیری  و مانع ریزش موها خصوصاً در خانم‌ها می‌شود. در ضمن به دلیل همراه شدن این ماده مغذی با ویتامین E موجود در روغن پسته، این اثرات صدچندان شده و می‌توان از خواص ضد چروک و سفیدکنندگی (ضدلک) این صابون به‌عنوان ویژگی شاخص نام برد. همچنین، ترمیم پوست‌های آسیب‌دیده ناشی از آفتاب‌سوختگی، اثرات باقیمانده جوش، زخم و ترک‌های پوستی ناشی از دوران حاملگی و تغییر وزن و حتی فعالیت‌های ورزشی از دیگر خواص و مزایای این صابون است.
 
ویژگی‌ها
نرم‌کننده پوست
ترمیم پوست‌های آسیب‌دیده
ضد لک و جوش‌های صورت
مغذی و روشن‌کننده پوست
برطرف‌کننده ترک‌های دوران بارداری و تغییر وزن
و خواصی دیگر
 
روش مصرف
شست‌وشوی روزانه صورت با آب ولرم و ماساژ دورانی و ملایم کف آن بر روی صورت به  مدت یک دقیقه و پس از آبکشی  پوست با حوله به‌آرامی خشک گردد. شست‌وشوی موضعی بدن در حمام و ماساژ دورانی و ملایم کف آن بر روی موضع موردنظر به مدت 2 تا 4 دقیقه
 
دوره مصرف
یک‌بار در روز به مدت 3 ماه برای شست‌وشوی دست و صورت
هنگام استحمام برای ترک‌های بدن به مدت 3 تا 6 ماه
 

منبع:  دیجی زیبا
  • ۹۴/۰۷/۰۶
  • مدیر مدیر

نظرات (۱)

خیلی جالب بود ممنون.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی